Üdvözöljük!!!

Üdvözöljük olvasóinkat a MobliVerzumon!
Ezen a Blogon a moniltelefonokról van szó! Személyes véleményeket is lehet olvasni mobilokról!!!Akereseshez nyomja meg a ctrl+f
Youtube chanelunk : https://www.youtube.com/channel/UCa-2CeyDjq9u0NKqOFl82dQ

2015. március 12., csütörtök

HTC M9

Üdv!Ma a HTC M9 ről szeretnek beszámolni nektek.Ez a mobiltelefon 2015 folyamán fog megjelenni és lehet ennek az évnek a legsikeresebb telefonjává válik.Az ára meg fogja közelíteni a 650$-t de aki szereti a jó minőséget és van lehetősége megvenni annak azt ajanlom,hogy vegye meg.A telefon eggyik prototípusa megjelent a 2015-ös MVC-n Barcelona-ban.Mint a többi megszokott HTC ennek is telyes fém háta lessz.Ez az okostelefon majdnem mindenben hasonlít a kissebiik testvéréhez az M8-hoz,kivéve a kamerát ami 20.7 MP-es lett és az akumulátora ami 2080 mAh erősségű lett de a kijelző sötétebb lessz (nem sokkal),így az akumulátor 2 napig is kibírja.Ahogy az LG-sek is mondták ennek majd nagyobb testvére is lessz a HTC one E9 amiről azt mondták sokkal jobb lessz mind mármilyen más telefon.Az m8-hoz képest az m9 5 inch-es lessz ,ami szerintem ideális és eggy kicsit vastagabb.Ne gondoljanak drámi változásra de ez így lesz.Quad-Core 1.5 GHz-vel és 3GB ram-mal legalább 2 évig minden alkalmazást bírni fog akadozás nélkul.A előlapi kamera is szintén jó lessz 4MP-es amivel a legszebb"selfie"-k készülnek.Pontosabban 2015 márciusára ígérték de serintem halasztani fogják.Ahogy a más performáns telefonok  ennek is az új Lollipop androidja lessz pontosabban az 5.0-s.Több színben lessz kapható:ezüstös,arany,ezüst és vörös,arany és rózsaszín .Ezekből kettő a telefon mellé lessz adva,töltővel és fülhalgatóval.Összegzően a HTC M)-es telefon eggy a legjobb telefonok közé fog tertozni az egész világon.

2015. március 11., szerda

Samsung Galaxy S4 mini

Üdv ebben a cikben a Samsung Galaxy S4 miniről fogok írni. Mikor megjelent az S4 Mini , elmondom őszintén nem vártam egy jó telefonra mivel elődje nem teljesített valami jól. Viszont egy nagyot csodálkoztam , mivel ez a telefon nagyon jól teljesít . 4,3 hüvelykes super amoled kapacitásu képernyővel van felszerelve , a 16 milió szinárnyalattal rendelkezik. A kijelző felbontása : 540x960 pixel. Kapott egy 1,7 GHz-s kétmagos proceszort . ARMv7 utasításkészlettel rendelkezik. Az 1,5 GB-os Ram segítségével akadály nélkül száguld. 8 GB tárhelyel rendelkezik, amiből 3 GB a Soft.  Az Android 4.2.2 Jelly Bean-t kapta , mivel egy Mini verzió és nem rendelkezik elég fejlett proceszorral . Fejletteb proceszortbkapott az S5 Mini , de erről beszámolok egy másik cikkben. Megkapta a Google + szolgáltatáshoz tartozó alkalmazasokat . Az S4-hez hasonlóan a mini is megkapta a WatchOn alkalmazást amivel TV-jét , MP3 playerét tudja irányítani. A kamera egy 8 Megapixeles ami nagyon szép és tiszta képeket készít . Videókat pedig 30 fps-el készít , ami 1080p . Az akumulátorja egy 1900 mAh-s. Használhatlan állapotban , készenlétben 300 órát tart. Ha fojtonosan beszélsz akkor pedig 12 órát . Saját tesztelések alapján az aksi ugyan annyit tart mint más okostelefonok . Rendelkezik a telefon hagszabályzóval is. Persze , idővel észletunk hibákat , laggokat és egyszer-egyszer vacakolt is . Ezen a pár hibán kívül , ez a telefon nagyon jó , bár aki egy jó telefont akar venni az inkább vegyen rendes S4-est. Én az androidban azt szeretem hogy testreszabható , bár az Android 4.2.2-vel nem vagyok megelégedve a 4.4.4-essel ellentétben . Nagyon érdekesnek tünt az S4 Mini ezért kibontottunk mi is egy dobozt majd megfigyeltük mit tartalmaz a doboz , videóra is vettük , majd felraktuk youtube chanelünkre mint sorozatunk I része . Hamarosan készítünk egy android 4.2.2 bemutatót .
Köszönjük a figyelmet !
MobilVerzum!

A Szenzációs Google Ara !

A Google Ara a még csak Project Ara néven ismert concept telefon aminek megjelenését a google is jóváhagyta .
Az Ara Androidon fog menni . A kinézete pedig , ahogy a címből is kiderül , szenzációs! Ugyanis személyre lehet szabi , vagyis : ramot , poroceszor , memóriát , kijelzőt és sok más dolgot lehet kicserélni rajta . Szerintem ez egy nagy dobás lessz a Google részéről.
A projektet vezető Paul Eremenkó azt mondta , hogy ha ennek a telefonnal betelik a memóriája , csak annyi a tehendőnk hogy kicsusztassuk azt a modult es csúsztatunk egyet helyére vagy alár melléje.
A Google Ara az Android L operációs rendszeren fog müködni.Persze az biztos hogy nem lessz egy vékony telefon a moduloknal köszönhetően , és biztos hogy fognak lenni az elején különféle problémák .Az áráról még nem mondtak semmit a Google-osok , de biztos hogy nem lessz olcsó. Az lehet hogy maga a telefon nem lessz drága, de egy jó modul ára sem lehet kevés.
Ezen a telefonon a Google , a Motorola és a Linaro dolgozik. Ezzel a Google kifejleszt egy új csoportot a "Modular smartphone"-t. 
3 méretben lessz elérhető:
•Mini : 45 x 118 x 9.7mm , modulok helye : 2x5
•Medium : 68 x 141 x 9.7mm , modulok helye : 3x6
•Nagy : 91 x 164 x 9.7mm , modulok helye : 4x7
A chipsetjük Nvidia és Marwell lessz . A kamerája pedig Toshiba . A kezteti csomag (gyári csomag) tartalmazni fogja :  
-Egy kijelzőt
-Egy akumulátort
-Egy proceszort
-Wi-Fi
A Barcelónai "Mobile World Conferencen" azt beszélték hogy egy modul csomag ára 50$ tól 500$-ig fejlődhet. 
Egy külön Play Stort fog kapni , speciálisan a Google Aranak kifejlesztve .
A Google nem fog készíteni rea más Softweart az androidon kívül , viszont a felhasználók fognak tudo rea rakninem eredeti modulok segitségével. Ez egyfajta Root lessz.
Google arra számít hogy ezt a telefont több mint 6 billió ember fogja megvásárolni , szerintem az emberek csak kiváncsiságból is meg fogják venni.
Az első prototipus 2012-ben jelent meg , de nem ment . A müködő prototipus pedig 2013 Április 1-jén . 
A telefonnak a megjelenési neve Spiral 2 lessz .
Már alig várjuk a telefon megjelenését , hogy testelno tudjuk!

Üdvözlettel , MobilVerzum!!!



LG G Flex2

Üdv . Az Lg G Flex2-t szeretnem bemutatni önöknek.Ez a telefon 2015 februárjában jelent meg és most úgy 599eur. közott mozog.Ennek a mobilnak eggy egyedi tulajdonsága van es ez a háta.A háta egy külonleges anyagbol készül ami salyát magát rendbr hozza karcolás utan. Például ha eggy szeget a hátan elhuzunk meg se látszik de inkab ne próbálkozzanak evel. Mint a neve is már mutatja "Flex"vagyis a telefon alakja nem egyenes,hanem enyhén meghajlott.Ez a G szériát fojtatva eggy 5,5 inch-es kijelzőjü telefon ami 5.0.1-es "Lollipop"androidot futtat es mint a mas hasonlo LG telefonok ennek is lezeres autofokusza van,igy gyorsabban lehet fenykepezni es szebb kepek johetnek letre mind a mas lezer nelkuli telefonoknal
.16/32 GB memóriával és Octa-Core erősségű processzorával a legjobb okostelefonok közé sorolható .Szerintem ezt a telefont megéri megvenni mivel az LG-sek azt a becenevet adtak neki, hogy "minoseg".

Köszönöm a figyelmüket!

2015. március 10., kedd

Megjelent az Apple Watch !

Ma 2015 Marcius 10.-en vont a Bemutató amit Tim Cook tartott. Az Apple Watch okosórát jelent pontosabban Apple Okosóra. A piacra dobás viszont Április 24.-én lessz. Habár 3 évvel ezelőtt a Sony is kiadta első okosóráját ugyan ezekkel a funkicókkal , mégis az Apple-nél nagyobb szenzáció volt. Igaz , az Apple prémiumabb anyagokból állitotta össze.
Az Apple 3 órát jelentett be egy sport , egy aluminium , és egy 18 karátos arany óra.
Az aluminium óra ára 450 € lessz . Az arany óra ára pedig 10.000 € ,ami szerintem túlzás. Valaki megveszi azt az órát , tartsa maximum 4 évet (mert akkor már fejlettebb lessz a technológia) , és utánna ha ugy dönt hogy eladja ki fogja megvenni másodkézből 8.000 €-ért? SENKI.
Apropo az akumulátorja 18 órát tart , ami szerintem egy nagyon rövid idő egy ilyen kicsi képernyővel rendelkező órának.
A feltöltési módja pedig szenzaciós ... Hagyok lent képet a feltöltéséről.
Egy Apple Watch kezeléséhez szükség van nyílván egy iPhonra és nyílván az Apple az iPhone 6-ot illetve 6 Pluszt fogja ajánlani .
Az óra fog rendelkezni :
-Egy purzusmérővel
-Egy telefon funkcióval
-Zenehalgatás funkcióval
-Külömböző Health funkciókkal.
Ezek a legfontosabb funkciók , ezeken kívül meg sok mas funkcióval rendelkezik. Én az Apple Watchot a Samsung Galaxy Gearhoz hasonlítom ami jasonlóan jó csak olcsóbb.
Az Apple Watchokot Április 24.-e után az emag.hu-n lehet megvásárolni ...
Továbbá ajánlom a MobilVerzum Youtube Csatornáját.

Üdvözlettel MobilVerzum!










Lg G3S (mini)

Üdv, ebbe a cikkben az Lg G3 S (mini)-ről beszélek az Lg G3 kisseb változatáról.Mikor halljátok hogy G3 S akkor már a lézeres autofókusz jut eszetekbe és az ezüstös dizájn.A telefon a középkategorias telefonok közé tartozik de az ára a nagyok közé tartozik az ő 450 eurójával.Ez az okostelefon 2014 augusztusában jelent meg de még minden aplikáciot visz az ő 4,4-es KitKat androidjával és a   Qualcomm Snapdragon 400 8926, 1,20 GHz erősségű processzorával.Ez a telefon nem eggyike a tobbi atlagos mobilnak mivel ennek eggy egyéni jellemzője van,a hangszabályozási és a power  gomb a hátán található.Ez a jellemző csak az LG G szériájában találhato semmi más mobilnal nincs ilyen.Ideális a kijelzo nagysága is ami 720x1280 ,5 inch-es ameik 16m szinárnyalatot tartalmaz.Ezen kívül a kamerája 8 megapixeles es ugyancsak 8 GB tárhelye van az SD kártyán kívül,a többi specifikációja átlagos.Ezeket összegezve az LG G3 S eggy eléggé jo telefon amit lehet bárkinek ajánlani.

2015. március 9., hétfő

Nokia Lumia 1020

Üdv.Ebben a cikkben a Nokia Lumia 1020-ról fogok írni . A Nokia többet nem dolgozik együtt a Microsoftal , ezért nem várható többé hogy Nokia mobilon Windows 9 . A mi esetünkben windows 8.1 van rajta és mondhatom nagyon jól viszi.Amirõl ez a telefon híres , az a kamerája  ami egy 41mp-es.Tudom mondani hogy összehasonlítottuk a kameráját az S5-ével és kiderült hogy nincs nagy külömbség a két kamerával készített kép között.Tehát a Kamerával az a hejzet , hogy habár 41mp-es de a képek amiket készít azok nem mutatnak annak.
Specifikációk: Neve:Nokia Lumia 1020
                        Processzor:Qualcom Snapdragon S4 Plus (Quad Core 1.2GHz)
                        Grafikus Adapter: Qualcomm Adreno 225
                        Kijelző: 4.5 hüvelyk, 5:3, 1280x768 pixel, fényes: igen
                        Súly: 0.158kg
                        Ár: 699 euro
                        Megjelenesi időpont:26-Jul-2013