Üdvözöljük!!!

Üdvözöljük olvasóinkat a MobliVerzumon!
Ezen a Blogon a moniltelefonokról van szó! Személyes véleményeket is lehet olvasni mobilokról!!!Akereseshez nyomja meg a ctrl+f
Youtube chanelunk : https://www.youtube.com/channel/UCa-2CeyDjq9u0NKqOFl82dQ

2015. március 12., csütörtök

HTC M9

Üdv!Ma a HTC M9 ről szeretnek beszámolni nektek.Ez a mobiltelefon 2015 folyamán fog megjelenni és lehet ennek az évnek a legsikeresebb telefonjává válik.Az ára meg fogja közelíteni a 650$-t de aki szereti a jó minőséget és van lehetősége megvenni annak azt ajanlom,hogy vegye meg.A telefon eggyik prototípusa megjelent a 2015-ös MVC-n Barcelona-ban.Mint a többi megszokott HTC ennek is telyes fém háta lessz.Ez az okostelefon majdnem mindenben hasonlít a kissebiik testvéréhez az M8-hoz,kivéve a kamerát ami 20.7 MP-es lett és az akumulátora ami 2080 mAh erősségű lett de a kijelző sötétebb lessz (nem sokkal),így az akumulátor 2 napig is kibírja.Ahogy az LG-sek is mondták ennek majd nagyobb testvére is lessz a HTC one E9 amiről azt mondták sokkal jobb lessz mind mármilyen más telefon.Az m8-hoz képest az m9 5 inch-es lessz ,ami szerintem ideális és eggy kicsit vastagabb.Ne gondoljanak drámi változásra de ez így lesz.Quad-Core 1.5 GHz-vel és 3GB ram-mal legalább 2 évig minden alkalmazást bírni fog akadozás nélkul.A előlapi kamera is szintén jó lessz 4MP-es amivel a legszebb"selfie"-k készülnek.Pontosabban 2015 márciusára ígérték de serintem halasztani fogják.Ahogy a más performáns telefonok  ennek is az új Lollipop androidja lessz pontosabban az 5.0-s.Több színben lessz kapható:ezüstös,arany,ezüst és vörös,arany és rózsaszín .Ezekből kettő a telefon mellé lessz adva,töltővel és fülhalgatóval.Összegzően a HTC M)-es telefon eggy a legjobb telefonok közé fog tertozni az egész világon.

2015. március 11., szerda

Samsung Galaxy S4 mini

Üdv ebben a cikben a Samsung Galaxy S4 miniről fogok írni. Mikor megjelent az S4 Mini , elmondom őszintén nem vártam egy jó telefonra mivel elődje nem teljesített valami jól. Viszont egy nagyot csodálkoztam , mivel ez a telefon nagyon jól teljesít . 4,3 hüvelykes super amoled kapacitásu képernyővel van felszerelve , a 16 milió szinárnyalattal rendelkezik. A kijelző felbontása : 540x960 pixel. Kapott egy 1,7 GHz-s kétmagos proceszort . ARMv7 utasításkészlettel rendelkezik. Az 1,5 GB-os Ram segítségével akadály nélkül száguld. 8 GB tárhelyel rendelkezik, amiből 3 GB a Soft.  Az Android 4.2.2 Jelly Bean-t kapta , mivel egy Mini verzió és nem rendelkezik elég fejlett proceszorral . Fejletteb proceszortbkapott az S5 Mini , de erről beszámolok egy másik cikkben. Megkapta a Google + szolgáltatáshoz tartozó alkalmazasokat . Az S4-hez hasonlóan a mini is megkapta a WatchOn alkalmazást amivel TV-jét , MP3 playerét tudja irányítani. A kamera egy 8 Megapixeles ami nagyon szép és tiszta képeket készít . Videókat pedig 30 fps-el készít , ami 1080p . Az akumulátorja egy 1900 mAh-s. Használhatlan állapotban , készenlétben 300 órát tart. Ha fojtonosan beszélsz akkor pedig 12 órát . Saját tesztelések alapján az aksi ugyan annyit tart mint más okostelefonok . Rendelkezik a telefon hagszabályzóval is. Persze , idővel észletunk hibákat , laggokat és egyszer-egyszer vacakolt is . Ezen a pár hibán kívül , ez a telefon nagyon jó , bár aki egy jó telefont akar venni az inkább vegyen rendes S4-est. Én az androidban azt szeretem hogy testreszabható , bár az Android 4.2.2-vel nem vagyok megelégedve a 4.4.4-essel ellentétben . Nagyon érdekesnek tünt az S4 Mini ezért kibontottunk mi is egy dobozt majd megfigyeltük mit tartalmaz a doboz , videóra is vettük , majd felraktuk youtube chanelünkre mint sorozatunk I része . Hamarosan készítünk egy android 4.2.2 bemutatót .
Köszönjük a figyelmet !
MobilVerzum!

A Szenzációs Google Ara !

A Google Ara a még csak Project Ara néven ismert concept telefon aminek megjelenését a google is jóváhagyta .
Az Ara Androidon fog menni . A kinézete pedig , ahogy a címből is kiderül , szenzációs! Ugyanis személyre lehet szabi , vagyis : ramot , poroceszor , memóriát , kijelzőt és sok más dolgot lehet kicserélni rajta . Szerintem ez egy nagy dobás lessz a Google részéről.
A projektet vezető Paul Eremenkó azt mondta , hogy ha ennek a telefonnal betelik a memóriája , csak annyi a tehendőnk hogy kicsusztassuk azt a modult es csúsztatunk egyet helyére vagy alár melléje.
A Google Ara az Android L operációs rendszeren fog müködni.Persze az biztos hogy nem lessz egy vékony telefon a moduloknal köszönhetően , és biztos hogy fognak lenni az elején különféle problémák .Az áráról még nem mondtak semmit a Google-osok , de biztos hogy nem lessz olcsó. Az lehet hogy maga a telefon nem lessz drága, de egy jó modul ára sem lehet kevés.
Ezen a telefonon a Google , a Motorola és a Linaro dolgozik. Ezzel a Google kifejleszt egy új csoportot a "Modular smartphone"-t. 
3 méretben lessz elérhető:
•Mini : 45 x 118 x 9.7mm , modulok helye : 2x5
•Medium : 68 x 141 x 9.7mm , modulok helye : 3x6
•Nagy : 91 x 164 x 9.7mm , modulok helye : 4x7
A chipsetjük Nvidia és Marwell lessz . A kamerája pedig Toshiba . A kezteti csomag (gyári csomag) tartalmazni fogja :  
-Egy kijelzőt
-Egy akumulátort
-Egy proceszort
-Wi-Fi
A Barcelónai "Mobile World Conferencen" azt beszélték hogy egy modul csomag ára 50$ tól 500$-ig fejlődhet. 
Egy külön Play Stort fog kapni , speciálisan a Google Aranak kifejlesztve .
A Google nem fog készíteni rea más Softweart az androidon kívül , viszont a felhasználók fognak tudo rea rakninem eredeti modulok segitségével. Ez egyfajta Root lessz.
Google arra számít hogy ezt a telefont több mint 6 billió ember fogja megvásárolni , szerintem az emberek csak kiváncsiságból is meg fogják venni.
Az első prototipus 2012-ben jelent meg , de nem ment . A müködő prototipus pedig 2013 Április 1-jén . 
A telefonnak a megjelenési neve Spiral 2 lessz .
Már alig várjuk a telefon megjelenését , hogy testelno tudjuk!

Üdvözlettel , MobilVerzum!!!



LG G Flex2

Üdv . Az Lg G Flex2-t szeretnem bemutatni önöknek.Ez a telefon 2015 februárjában jelent meg és most úgy 599eur. közott mozog.Ennek a mobilnak eggy egyedi tulajdonsága van es ez a háta.A háta egy külonleges anyagbol készül ami salyát magát rendbr hozza karcolás utan. Például ha eggy szeget a hátan elhuzunk meg se látszik de inkab ne próbálkozzanak evel. Mint a neve is már mutatja "Flex"vagyis a telefon alakja nem egyenes,hanem enyhén meghajlott.Ez a G szériát fojtatva eggy 5,5 inch-es kijelzőjü telefon ami 5.0.1-es "Lollipop"androidot futtat es mint a mas hasonlo LG telefonok ennek is lezeres autofokusza van,igy gyorsabban lehet fenykepezni es szebb kepek johetnek letre mind a mas lezer nelkuli telefonoknal
.16/32 GB memóriával és Octa-Core erősségű processzorával a legjobb okostelefonok közé sorolható .Szerintem ezt a telefont megéri megvenni mivel az LG-sek azt a becenevet adtak neki, hogy "minoseg".

Köszönöm a figyelmüket!

2015. március 10., kedd

Megjelent az Apple Watch !

Ma 2015 Marcius 10.-en vont a Bemutató amit Tim Cook tartott. Az Apple Watch okosórát jelent pontosabban Apple Okosóra. A piacra dobás viszont Április 24.-én lessz. Habár 3 évvel ezelőtt a Sony is kiadta első okosóráját ugyan ezekkel a funkicókkal , mégis az Apple-nél nagyobb szenzáció volt. Igaz , az Apple prémiumabb anyagokból állitotta össze.
Az Apple 3 órát jelentett be egy sport , egy aluminium , és egy 18 karátos arany óra.
Az aluminium óra ára 450 € lessz . Az arany óra ára pedig 10.000 € ,ami szerintem túlzás. Valaki megveszi azt az órát , tartsa maximum 4 évet (mert akkor már fejlettebb lessz a technológia) , és utánna ha ugy dönt hogy eladja ki fogja megvenni másodkézből 8.000 €-ért? SENKI.
Apropo az akumulátorja 18 órát tart , ami szerintem egy nagyon rövid idő egy ilyen kicsi képernyővel rendelkező órának.
A feltöltési módja pedig szenzaciós ... Hagyok lent képet a feltöltéséről.
Egy Apple Watch kezeléséhez szükség van nyílván egy iPhonra és nyílván az Apple az iPhone 6-ot illetve 6 Pluszt fogja ajánlani .
Az óra fog rendelkezni :
-Egy purzusmérővel
-Egy telefon funkcióval
-Zenehalgatás funkcióval
-Külömböző Health funkciókkal.
Ezek a legfontosabb funkciók , ezeken kívül meg sok mas funkcióval rendelkezik. Én az Apple Watchot a Samsung Galaxy Gearhoz hasonlítom ami jasonlóan jó csak olcsóbb.
Az Apple Watchokot Április 24.-e után az emag.hu-n lehet megvásárolni ...
Továbbá ajánlom a MobilVerzum Youtube Csatornáját.

Üdvözlettel MobilVerzum!










Lg G3S (mini)

Üdv, ebbe a cikkben az Lg G3 S (mini)-ről beszélek az Lg G3 kisseb változatáról.Mikor halljátok hogy G3 S akkor már a lézeres autofókusz jut eszetekbe és az ezüstös dizájn.A telefon a középkategorias telefonok közé tartozik de az ára a nagyok közé tartozik az ő 450 eurójával.Ez az okostelefon 2014 augusztusában jelent meg de még minden aplikáciot visz az ő 4,4-es KitKat androidjával és a   Qualcomm Snapdragon 400 8926, 1,20 GHz erősségű processzorával.Ez a telefon nem eggyike a tobbi atlagos mobilnak mivel ennek eggy egyéni jellemzője van,a hangszabályozási és a power  gomb a hátán található.Ez a jellemző csak az LG G szériájában találhato semmi más mobilnal nincs ilyen.Ideális a kijelzo nagysága is ami 720x1280 ,5 inch-es ameik 16m szinárnyalatot tartalmaz.Ezen kívül a kamerája 8 megapixeles es ugyancsak 8 GB tárhelye van az SD kártyán kívül,a többi specifikációja átlagos.Ezeket összegezve az LG G3 S eggy eléggé jo telefon amit lehet bárkinek ajánlani.

2015. március 9., hétfő

Nokia Lumia 1020

Üdv.Ebben a cikkben a Nokia Lumia 1020-ról fogok írni . A Nokia többet nem dolgozik együtt a Microsoftal , ezért nem várható többé hogy Nokia mobilon Windows 9 . A mi esetünkben windows 8.1 van rajta és mondhatom nagyon jól viszi.Amirõl ez a telefon híres , az a kamerája  ami egy 41mp-es.Tudom mondani hogy összehasonlítottuk a kameráját az S5-ével és kiderült hogy nincs nagy külömbség a két kamerával készített kép között.Tehát a Kamerával az a hejzet , hogy habár 41mp-es de a képek amiket készít azok nem mutatnak annak.
Specifikációk: Neve:Nokia Lumia 1020
                        Processzor:Qualcom Snapdragon S4 Plus (Quad Core 1.2GHz)
                        Grafikus Adapter: Qualcomm Adreno 225
                        Kijelző: 4.5 hüvelyk, 5:3, 1280x768 pixel, fényes: igen
                        Súly: 0.158kg
                        Ár: 699 euro
                        Megjelenesi időpont:26-Jul-2013
                     

2015. január 7., szerda

Samsung Galaxy S5

Üdv.Ebben a cikkben a G3-nál megemlített S5-ösrõl beszélek.Mind ahogy ott mondtam egy nagyon-nagyon kompakt es jo telefon.A kijelzõ mérete nem fejlõdött sokat , most 5.1 colos lett.Ez a model már 16mp kapott , elõl pedig 2.1-et ami az S4-hez képest nem nagy változás. A chipset egy újabb snapdragon , négy magos 2.5ghz ...
A Ram ugyanaz a 2GB maradt. Nagyon stílusos TouchWiz UI-t kapott , szokás szerint egy újabb Samsung háttérképet.Az akumulátoron nagyon nagy változás észlelhetõ ugyanis használva már kiviszi a 3 napot is .Prémium anyagokból készül , és álítólag vizáló és póráló.Mind minden Galaxyból ebbõl is több edició készült mint például a Samsung Galaxy S4 Black Edition.Az ára az iPhone 6 és LG G3-éval áll egy szinten , de szerintem okosságilag jóval elkerüli ōket . Tehát a G3 kamerája jobb , az iPhonenak pedig a Softwareja .Egyértelmü ebbõl is mint más telefonokból készült mini is . Ezt a telefont fõképp üzletembereknek ajánlom , nem pedig gyereknek...Ha szeretne S5-öst vásárolni keresse fel az emag.hu-t.

Üdvözlettel a MobilVerzum!!!


LG G3

Ebben a cikben az LG G2 utódjáról , a G3-asról lessz szó...Az LG a G2-vel kezdett híres lenni . Ha a G3-at hallod máris a lézeres autofókusz jut eszunkbe , ami egy nagyon jó dolog. Ezen kivul kapott egy nagyobb kijelzőt is , egy 5.5 incheset .Ezzel a változtatással már a nagykijelzőjü telefonok kőzé soroljuk. Kapott egy ujabb androidot , az Andorid 4.4.2 , de ujithato 5.0-ra. A kamerán csak az autofókusz változott és 13mp-es maradott. A vakuja viszont már Dual LED-es . A előlapi kamerában nem észleltünk semmi újat. A proceszor csak négymagos maradt , csak hogy 2.5ghz-s és van 3gb Ramja is . Tesztjeink során észrevettük hogy az akuja kevesebbet tart mind a G2-jé.Lassulást nem észleltem , még fél év után sem! Ha szeretne telefont vásárolni és van kb.100.000forintja nyugodtan tudom ajanlani a G3-ast , akár a G2-st. Van gyárilag beléjük szerelve TV Remote alkalmazás amelyel be lehet kapcsolni TV-t , zene lejatszot , blue-rayt meg legkondit is. Ha össze kéne hasonlítsam ezt a telefont egy másikkal , a Galaxy S5-tel hasonlítanám össze... Igaz az S5 kompaktabb , de erről a telefonról beszélek bővebben egy másik cikkben .Az alábbi képek egyikében a G2 es a G3 van összehasonlítva . A képeken is látszik a képernyők közti külömbség. A képeken látszik az anyagkülbség, a G3 prémiumabb anyagokból készült.Az LG meg a kijelzőkről is híres mivel ő gyártja a legjobb és legszebb kijelzőket.Nekem személy szerint nagyon tetszik a kioldo módszer , a képernyő kétszeres megéríntése. Mivel nagyon kevés gomb van rajta nagyon stílusos.Készült belőle mini verzió is de arról majd fogok írni egy következő cikkben . Ez a telefon elég drága a mindennapi embernek , de ha mégis úgy dönt hogy meg kívánja venni , akkor csak ajánlani tudom .

Üdvözlettel MobilVerzum!!!




Samsung Galaxy S4

Ebben a cikkben a népszerü Galaxy S4-ről írok, a Galaxy S3 utodjáról.A legelsö benyomasom az hogy nagy és performáns, a probakészülék is jol teljesített mondhatom, hogy az elvárásaimon fölöt. 5.0 colos kijelzöt kapot ami full HD ready és ráadásul Super Amoled kijelzö és mondhatom, hogy el vagyok ragadtatva az élenk színeivel és egy Corning Gorilla Glass 3 kepernyövedöt kapott.Egyeseknek az 5 colos kijelzö nagynak tünik azoknak az embernek ajálom a Galaxy S4 Minit.A vékonyságával is hodít mert csak 7.9mm.Egy erös négy magas proceszort ami 1.9 GHz-es és egy GPU-t ami egy Adreno 320-as.A kameraja 13 megapixeles ami autofokuszos és a teszteléseinken is nagyon jol teljesített a vaku is eros fényt bocsát ki.Tehát összegezve ez egy jo telefon, megéri a megvasárlasa.

Apple iPhone 6 (plus)

Akárkit kérdezel az iPhone 6-ról , õ a nagyságáról és hajlithatóságáról fog neked beszélni ... De valójában nem a hajlíthatóságával és vékonyságával hódít... A hódítás valódi oka a neve : iPhone . Ha azt hallod hogy iPhone máris egy minôségi telefon jut eszedbe.Igaz, hogy az iPhone pemium anyagokból készül ,és egy nagyon menô szoftwarel van felszerelve , az iOS 8-al . Én elég rég óta iOS 7.1.2-t használok és meg vagyok elégedve ... Volt esélyem kipróbálni , jónak tünt . Nagyon stílusos , designos .
A telefonnal az áráról csak annyit , hogy elég drága a tudásához képest.
Az iPhone 6 specifikacioi:
Kijelzô : 4,7 inch
OS : iOS 8 frissithetô 8.1.3-ra
Chipset : Apple A8
Kamera : 8mp 
Elsô kamera : 1.2mp
Belsô memória : 16/32/64/128 GB és 1GB Ram .
A hajlithatóság , igaz volt , de azóta javított az Apple és most már megéri ... Ha valakinek van most iPhone 5S-je , ne cserélje le 6-osra , technikailag ugyan annyit tudnak.Steav Jobs meghalt , az Apple se fogja sokat vinni .Nem vagyok Apple ellenes , hiszen nekem is iPhone 4S-em van/pillanat.Azért vettem 4S-t mert azt még Steav Jobs tervezte és meg vagyok elégedve.Az iPhone 6 nagyon várt telefon , majdnem 1 hetet ültek az emberek az Apple Store-k elõtt.Ha iPhonet szeretne venni keresse fel az emag.hu-t

P.S Kuldjenek ötleteket , hogy milyen telefonról irjunk es milyent teszteljünk .
Üdvözlettel a MobilVerzum


Üdvözlet!

Üdvözöljük olvasóinkat a MobliVerzumon!
Ezen a Blogon a moniltelefonokról van szó! Személyes véleményeket is lehet olvasni mobilokról!!!